Ängebo IK s drogpolicy.

Ängebo IK  är en ideell idrottsförening som arbetar för idrottande, gemenskap, kamratskap och social fostran. För oss är det viktigt att våra barn och ungdomar utvecklas i sin idrott och kamratskap.
Hur vi vuxna och ledare agerar mot våra barn och ungdomar är viktigt i denna utveckling. Ett led i detta arbete är att ha en drogpolicy där klubbens gemensamma regler fungerar som riktlinjer och stöd för alla i klubben.

Utgångspunkten måste därför vara att idrotten skall utgöra en trygg miljö ur drogsynpunkt. Föräldrarna ska med förtroende kunna låta sina barn delta i föreningens aktiviteter. Detta ställer krav på föreningens ledare och andra vuxna, som i sin samvaro med ungdomarna måste vara medvetna om sin roll som vuxna förebilder. Samhällets lagar och regler för alkohol, tobak och droger skall efterföljas.

Förhållningssätt Tobak

Vi uppmanar alla våra ungdomar att inte använda tobak då åldersgränsen är 18 år. Vi betonar även tobakens negativa påverkan på idrottsprestationer. Föräldrar, aktiva över 18 år, ledare och tränare ska föregå med gott exempel och måste tänka sig för i sitt tobaksbruk samt vara restriktiva i samband med träningar och tävlingar..

Förhållningssätt Alkohol

Inga alkoholdrycker ska förekomma bland vare sig ledare, förälder eller aktiva i samband med idrottsverksamhet för barn och ungdom – t ex under träningsläger,  tävlingar eller andra tillfällen då vi representerar föreningen.

Förhållningssätt Narkotika och Dopningspreparat.

All bruk och hantering av narkotika och dopningspreparat är förbjuden enligt svensk lag, och även i vår verksamhet.

Ängebo IK tillåter inte under några som helst omständigheter att någon av klubbens medlemmar brukar narkotika eller dopingpreparat i syfte att höja prestationsförmågan.

Ansvar att drogpolicyn efterlevs och att den blir känd är: styrelse, tränare, ledare och alla vuxna i och omkring verksamheten.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:26

Postadress: