Klubbinfo - Ängebo IK - IdrottOnline Klubb

Klubbinfo

Kort historik:

Föreningen bildades 1943. Att föreningen fortfarande finns, beror mycket på de eldsjälar som genom åren frivilligt ställt upp. Under årens lopp har föreningen ägnat sig åt olika aktiviteter, friidrott förekom mestadels i början.

En fotbollssektion liksom en skidsektion bildades så småningom. Även bandy, liksom ishockey har spelats. Som alla andra föreningar har det gått upp och ner för Ängebo IK.

Vissa år har varit bra andra mindre bra, både vad gäller ekonomin liksom sportsliga prestationer. Fotbollslaget har vid ett par tillfällen tagit sig upp i division IV, flera bra friidrottare samt skidåkare har Ängebo IK haft.

Svågavallen är Ängebo IK:s hemmaplan ligger ungefär 1 km från själva Ängebo. Marken uppläts av Iggesunds Bruk 1945, men det skulle krävas mycket arbete innan den kom att bli i riktigt bra skick.

Idag finns där fotbollsplan, en löparbana som är drygt 400 m runt. Höjdhopp, längdhopp och kastringar. Det finns omklädningsrum och kiosk. Det är även byggt ett förråd för idrottsmaterielet.

Antalet medlemmar har under de senaste åren när friidrotten blomstrat varit över 300 stycken. Nu har det sjunkit under 300 strecket men det kan ändå anses som bra i förhållande till folkmängden.

Aktiviterna idag består mestadels av ungdomsverksamhet, framför allt friidrott, men även mer lekinriktat för de mindre. Vi håller till på arenan och i den fina idrottshallen på Svågagården. Vi har också bra friskvårdsarbete med olika aktiviteter. Styrketräning körs en gång i veckan och vi har även ett gym där man kan boka in sig och träna. Det ligger förövrigt i den fina klubbstugan vi har som uppfördes i början på 2000 talet. Vårt stora arrangemang är Gröntjärns leden som årligen lockar ca. 200 vandrare.

Ängebo IK

Bildad [saknas] Information
Föreningsnummer 8516
Postadress Maj-Lis Wikström, Ängebo 89