Hoppa till sidans innehåll

Skidor


 

ÄNGEBO IK förfogar över 2 skidspår. Elljusspår 2,5 km och motionsspår 10 km tur, ret.  Motionsspåret startar väster Ängebo och sträcker sig nästan hela vägen upp till Björsarv. Det är samma väg fram och åter med dubbla spår. Åkriktning är att hålla till vänster. Spåret är mycket vackert och lagomt kuperat. Vi har även byggt ett vindskydd, Skidvilan, där man kan sitta och njuta en stund i vårsolen och kanske ha med sig lite matsäck. Grillstad finns också.

Elljusspåret utgår från Svågagården.  Längst ner på parkeringen nedanför deras container finns en lysestolpe. Är inte lamporna på tänder man själv genom att trycka på en knapp som är plaserad på denna stolpe. Belysningen sköter sig sedan automatiskt och släcks vid 21,30. OBS! För tillfället fungerar inte timern på släckning. Vet man att man är ensam åkare på spåret , är det bra om man trycker av belysningen efter avslutat pass.

2 Guld och 1 brons i Master SM Hudiksvall 2018. Bengt Skarp och Maj-Lis Wikström tog hem ett varsit guld i sina klassr under SM tävlingarna i Hudiksvall. Monica Stoltz fixade en brons medalj. Fina tävlingar och mycket snö hade man denna härliga helg i början på februari. Tyvärr blev det tävlingar bara en dag för klubbens åkare Bengt och Monica hade planerat bara ett lopp och Maj-Lis åkte på en rejäl förkylning som bröt ut efter första dagens tävlingar.

 

Guld i Master SM i Timrå till Ängebo IK feb, 2014.

Det var blöta väderförhållanden och tungåkt i Timråterrängen. Trots det dåliga vädret hade man ändock fått till bra spår. Det var varvning på en 5 km bana och det kändes i benen när man skulle ta sig uppför några backar  i fyra varv. För det var 2 mil som Jag ( Maj-Lis) åkte i damklassen 55. Tänkte man skulle passa på när det var på ganska nära håll denna vinter och så har man ju faktiskt tränat rätt så mycket också. Nu skall sägas att det var inte så svårt att ro hem SM guldet eftersom det var bara en med i klassen. För övrigt så var det tunnt i alla damklasser men desto fler i herrklasserna. Vi kan väl säga så att vi som åkte gjorde oss förtjänta av medaljerna som tordes ställa upp.

 

Masters world cup i Falun 2010.

Ängebo IK representerades av

Maj-Lis Wikström och Monica Stoltz.

 I mitten Eva Widelund Hudiksvall.

 26 länder deltog med dryga

1000 skidåkare från 30 år och uppåt.

Uppdaterad: 11 MAR 2018 15:36 Skribent: Majsan

Postadress:
Ängebo IK
Maj-Lis Wikström, Ängebo 89
82479 Bjuråker

Kontakt:
Tel: 0705253096
E-post: This is a mailto link...

Se all info