Hoppa till sidans innehåll

Den vackraste av vandringar.


Gröntjärnsleden 2018.

Nära förra årets väder en aning kyligare i luften bara. Drygt 200 anmälda vandrare men med några återbud innan start. Många nya vandrare även detta år och de uttryckte sin förtjusning över den vackra leden. Även bullarna vid Gröntjärn och det goda kaffet fick stort beröm. Ja inte att förglömma att efter den 12 km långa vandringen smakade det förträffligt med soppa å hembakt bröd. Visst var det lite småsve å mygg även i år men det hör ju till och de flesta sveptes bort av den svala vinden. Inga insidenter vad vi kunde upptäcka från arrangörsstaben. Det var bara glada leenden å så trevligt folk som njöt av den 28 de Gröntjärns vandringen. Tack till alla vandrare som kommer så vi kan fortsätta med detta arrangemang i svågadalen. Tack även till alla som ställer upp å fixar å donar så det skall bli så bra som möjligt för våra vandrare. jag säger som ifjol, vi ses väl igen nästa år.

 

  

Gröntjärnsleden 2017.

En helt fantastisk kväll. Jag själv som varit med alla 27 år kan nog säga att detta var en av de allra bästa kvällarna vädermässigt. Visst har vi haft många fina kvällar även tidigare ja vi har brukat säga att vi haft tur med vädret. vad som gjorde det annorlunda detta år var myggen å småsvena. Det var inte så varmt, det har varit torrt de närmaste dagarna och så blåste det alldeles lagomt. Inte förrän vi plockade ihop efter kvällens slut kunde man känna att det hettade till i huden. Deltagarmässigt var detta den näst största vandringen med 221 deltagare. Endast jubileumsåret 2015 har varit större. Många nya vandrare kunde förundras över den vackra naturen och glittret från de fina tjärnarna längs med leden. Gröntjärn har för närvarande en mycket låg vattennivå och kan verkligen se skillnad mot den högsta nivån som fortfarande gör sig påmind eftersom barken på tallarna fortfarande är slät nertill där isen suttit fast i träden. Som vanligt serverades goda bullar och nykokt kaffe vid Gröntjärnen och soppa å nybakat bröd vid Bratthé. Alla som kom fram till målet var helt hänförda av den fina vandringen och ville komma tillbaka. Ja vi hoppas att vi kan genomföra vandringen ytterligare något år. Så länge det är så här omtyckt så är det värt alla arbetstimmar som går åt både före och efter vandringen. Hoppas vi ses nästa år igen. Maj-Lis

Gröntjärnsleden 2016

Kvällen började med att himlen öppnade sig och regnet hällde ner på deltagarna. Som arrangör så känns det inte så roligt när man haft så fina daga före och ända fram till start. Det är mycket som skall ordnas före  då det skall bakas bullar, matbröd, skalas potatis och kokas soppa mm. innan allt kan gå i lås. Leden skall kollas upp och skyltar, termosar, kantiner och andra tillbehör skall plockas fram ur förråden. Så visst önskar man sig sol eller i alla fall uppehåll när starten skall gå. Nu gick det bra ändå. vi har så trevliga vandrare som skrattar åt eländet och är så glada ändå. Av 189 anmälda så var det bara 16 som drog sig ur så det blev ändå drygt 170 som gick leden. Några särskilt på den första turen som avgick 18.00 kortade av vandringen som vi också har möjlighet till här. Däremot så hade vandrarna på 19- turen riktigt flyt. När bussarna släppte av dem vid starten i Sandvik så sken det upp och det kom inte en regndroppe på dem på hela den 12 km långa vandringen. Det är en härlig natur de får uppleva på de fina tallmoarna som leden sträcker sig över. nu blev det lite särskilt trolskt när solen bröt fram och regndiset drog bort mellan stammarna. Vid Gröntjärn lyste det klara vattnet och man kunde njuta av hembakta bullar å kaffe från den öppna elden. Ja å så fick man slåss med småsvena förstås. Framme vid Bratthé så smakade soppan och brödet särskilt gott denna kväll. Alla kunde känna sig nöjda efter att ha genomfört den våta men ack så vackra vandringen.

 

 

Göntjärnsleden 2015

2015 Firade Gröntjärnsleden 25 år. Tänk att det gått en sån lång tid nu sedan första vandringen gjordes. När vi började så vandrade vi åt motsatta hållet och grillade vid storsjön i sandvik. När så antalet vandrare ökade efter bara ett par tre år och alla hade olika tempo i sin vandring så beslöt vi att ändra i rutinen. det blev så att bussarna skjutsade iväg deltagarna till Sandvik och man fic gå tillbaka i sin egna fart. Detta har fungerat bra och antalet vandrare ökade stadigt. vid tio års jubileet hade vi ett rekord med 220 vandrare. det har hållit sig på en nivå mellan 180 - 210 st genom åren för att detta jubileumsår åter bli ett nytt rekord. 150 anmälda vandrare blev 140 vid start. Vi klarade även detta men tyvärr blev vi tvugna att säga ifrån platser sista veckan då det var fullt. nu var det ju synd eftersom det var ett tiotal som inte kom och inte hade avanmält detta. denna knepiga vädersommar gjorde att vi var lite oroliga för hur det skulle bli. Dock hade vi en otrolig tur med vädret och det tom sken upp på kvällskvisten. Å alla sken ikapp med solen när de vandrade imål vid Bratthé. Soppan räckte också till åt alla likaså bullar och bröd. Alla vandrare fick även en jubileumsgåva med ett värde av ca. 100 kr. Tack till de sponsorer som ställde upp så detta kunde bli möjligt. Visas på hemsidans startsida.

 

 

Uppdaterad: 01 JUL 2018 00:57 Skribent: Majsan

 

 

Postadress:
Ängebo IK
Maj-Lis Wikström, Ängebo 89
82479 Bjuråker

Kontakt:
Tel: 0705253096
E-post: This is a mailto link

Se all info

                                                     Logga