Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ängebo IK

Följ

Ängebo IK

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Ängebo IK
Välj grupp

Kontaktinformation

Namn Ängebo IK
Adress Ängebo 89
Postadress 82479 Bjuråker
Telefon 070-5253096
E-post angebo.ik@outlook.com
Orgnr 887501-0723
Swish 1234462560
Kontonr 5575-8049

Om Ängebo IK

Ängebo IK är en liten landsbygdsförening i nord västra Hälsingland, som tillhör Hudiksvalls kommun. Närmaste tätort är Ljusdal ca.3 mil sv. Klubben bildades 1943.
Hela klubbens historia kan man gå in och läsa i dokumentlänken på första sidan.
De sista åren med kraftigt minskat barnantal, har vi fått lägga om strategin en del. Nu är det motion och friskvård för alla som gäller, att utöva när det så passar. Vi har på Svågavallen IP skapat ett fint utegym med motorikbana för de yngre. Här håller vi anläggningen i trim så möjligheter finns att utöva friidrottens grenar.
Vi har även under 2021-2022 skapat ett motionscenter på Bratthé som det går att läsa om på egen sida.
Vi sköter om och kostar på Gröntjärnsleden 12 km där vi 2022 hade vandringsarrangemang för trettionde året. Förutom det är vi med och sköter om övriga leder i dalen tillsammans med en ledgrupp. Vi ordnar mellan 13-15 friskvårdsvandringar under sommaren.
En Tomtestig på knappa kilometern har vi i byn Ängebo. En trevlig slinga i December och in i januari. Här finns massor med tomtar och små stugor att titta på.
Vi har två fina motionsvänliga skidspår. Elljusspåret 2,5 km och så en milbana. Båda fint preparerade under hela vintern.
Vi är ett fåtal som sköter om det hela helt ideellt och det är många timmar på en så stor anläggning.
Medlemsantalet ligger omkring 265 personer och vi är tacksamma för allt stöd vi kan få för att hålla vår bygd levande. Vi hoppas på mer inflyttning och fler barn till bygden och att det kan komma fler som vill ta på sig ett ledarskap för att våra barn skall få en fin och hälsosam gemenskap.